Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Natúrbor

Mi az a natúrbor?

Organikusan (bio vagy bidonamikus) művelt szőlőből készült, spontán erjedt, szűrés, derítés és adalékanyagok nélkül palackozott bor, mely hozzáadott ként nem, vagy csak minimális mennyiségben tartalmaz. A 2021-es magyar bortörvény a jövőben a kategóriát bio minősítéshez köti, az adott bor pedig legfeljebb literenként 40 mg összként tartalmazhat. Natúrborként kategorizált termékeinknél mi is ragaszkodtunk a 40 mg-os határhoz, a minősítéssel kapcsolatban azonban egyelőre megengedőbbek vagyunk, és a gyakorlatra koncentrálunk tanúsítványok helyett, néhányan ugyanis még átállás alatt vannak, vagy a felügyeletükkel, vegyszer nélkül művelt, de vásárolt szőlőből készítenek szerintünk autentikus natúrborokat.

Rendezés: